Bhávaná logó

Mi a TuiNa?

A TuiNa masszázs, vagy más néven kínai gyógymasszázs egy több mint 2000 éves ősi gyógyászati alapokon nyugvó terápiás módszer, amely az akupunktúrához hasonló elveken alapszik. „Akupunktúra tű nélkül” – tartják a TuiNáról, nem véletlenül, hiszen akupunktúrás pontok és meridiánok stimulálásával gyakorol gyógyító hatást a testre. A masszázs ruhában, olaj nélkül történik, ezért kényelmes pólót és rugalmas anyagú nadrágot érdemes magunkkal hozni.

Hogyan működik a TuiNa? A Tuina masszázs sokrétű masszázstechnikái által, valamint az akupunktúrás pontok és a meridiánok stimulálásával a test minden “szintjére” – bőrre, izmokra, inakra, izületekre, vérkeringésre, meridiánokra ill. a belső szervek működésére is – hatni tud. Része tehát az akupresszúra is, de sokkal több annál. Elsősorban mozgásszervi problémák gyógyítására használják, mivel a Tuina masszázzsal a legtöbb esetben közvetlenül a gyökerét lehet kezelni egy-egy mozgásszervi problémának.
Milyen típusú bántalmak kezelhetőek a TuiNa alkalmazásával? Különböző mozgásszervi, légzőszervi és emésztőrendszeri problémák (például nyakmerevség, menstruációs és menopauza okozta problémák, reggeli rosszullét, migrén, székrekedés, köhögés és megfázás stb.), illetve mentális betegségek kezelhetőek, mint például a szorongás vagy a depresszió.
Mi a TuiNa szerepe az egészségmegőrzésben? A mai modern világban a legtöbb ember nem fordít kellő figyelmet a prevencióra, és csak már kialakult, vagy régóta fennálló bántalmakkal keresik fel a szakembereket. A TuiNa ezzel szemben hatékonyan alkalmazható már akár egyes tünetek megjelenésekor, ezzel előzve meg a komolyabb problémák kialakulását. Több páciensünk is azért választja a TuiNa terápiát, mert szeretnék megőrizni egészségüket.
Hogyan zajlik egy kezelés? TuiNa alkalmazásakor a kezelést végző szakember a tenyerét, a hüvelykujját, az ujjait, illetve a könyökét használja hol gyengédebben, hol erőteljesebben. Ehhez társulnak továbbá különböző nyújtási technikák.
Fájdalmas egy ilyen kezelés? Járhat fájdalommal, hiszen ne felejtsük, akupunktúrás pontok stimulálásával érjük el a kívánt hatást, így előfordulhat, hogy néhány technikát mélyebben, erőteljesebben kell alkalmazni. A fájdalom mértéke természetesen függ a beteg fájdalomküszöbétől, illetve állapotától.
Mit érez a páciens a TuiNa kezelés után? Ez függ a páciens egészségi állapotától, de általánosságban elmondható, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak, javul a közérzetük, sokan érzik, hogy változás megy végbe a testükben. Ez érthető, hiszen a kezelés hatására beindulnak a szervezet természetes védekező, illetve öngyógyító folyamatai.

Sárdi Attila

+36 70 602 9508
Akik szívesen támogatnák törekvéseinket és munkánkat

adományokat a 10403909-50526967-48841007 bankszámlaszámra fogadunk.