Bhávaná logó

A reiki jelentése: Mindenütt jelenlévő energia.

A „reiki” szó japán szóösszetétel. Az első tag – “rei” – jelentése: mindent átható, mindenütt jelenlévő, univerzális, a második – “ki” – jelentése: erő, életerő, energia. Együttesen egy, ebben a formájában Japánból származó, közvetlen kézrátétellel kezelő energiaközvetítéses módszert jelöl. Ezt a természetes gyógyító módszert hosszú ideje adják át egymásnak a reiki-mesterek, és ma is világszerte alkalmazzák. A reiki egyike azon ősi módszereknek, amellyel az életerőt közvetíteni tudjuk annak, aki erre önmagától valamiért nem teljesen képes. Minden élő és élettelen állandó kapcsolatban van az életerővel de valamilyen külső vagy belső ok megakadályozza a szabad áramlását. A reiki ugyanakkor felfogható egy széles spektrumú információs csatornának is, mely a reikizetthez minden információt eljuttat, amire csak szüksége lehet, hogy abból a neki hiányzót kiválaszthassa, amely benne külső vagy belső okok miatt gátolva van.

Hogyan hat a Reiki? Ahogyan fizikai testünket átjárják a vérerek és idegpályák, úgy hálózzák be nem látható testszintjeinket a meridiánok, vagy más néven az energiapályák. Ezek éppen annyira fontos részei az életben maradásunknak. Amikor energetikai blokkok felhalmozódnak a szervezetünkben, elakad a nyirok áramlása, mely újabb blokkokat hoz létre. Legtöbbször ezt észre se vesszük a mindennapok során, csak ha már megbillent az egyensúly és a különböző fizikai tünetek elkezdenek jelentkezni. Lehet először csak fáradékonyabb leszel, aztán azt veszed észre, hogy fájnak a vállaid, merev a hátad, végtagod, esetleg nyomást, fájdalmat érzel a fejedben. A reiki kezelés segítségével nem szükséges megvárnunk, hogy kialakuljanak azok a fizikai tünetek, melyet a köznyelv betegségnek nevez. De ha már megtörtént a baj, akkor is hatékony segítség a terápia, mely egyaránt jó pszichés és fizikai problémák esetén is. A terápia során a kezelő egy tiszta energia keresztül közvetíti az energiát az energiahiányos szervezet számára, feloldva a blokkokat, feltöltve a területet – ez a Reiki kezelés lényege. Így a szervezet energiája visszaáll a természetes folyamatába – mert az energia alaptermészete, hogy mozgásban van – és lényegében így önmagát gyógyítja meg a plusz közvetített energia segítségével.
Milyen egy Reiki kezelés? A kezelés egy rövid beszélgetéssel kezdődik, amelyben elmondod panaszod és hogy mire kéred a reikit. Ha korábban nem hallottál erről a keleti gyógymódról, egy rövid tájékoztatást kapsz a működéséről. Ezután felfekszel a kezelőágyra, és elkezdődik a kezelés, mely általában a fejtől halad a talpak felé, először a hasi oldalon, majd a hát kezelésével folytatódik. Az energetizálás az érintett területek finom érintésével történik. A Reiki közvetíthető tenyérrel, ujjbeggyel, szemmel és lélegzettel is. Emellett egyes esetekben a kezelő alkalmazhat finom ütögetést, simítás és nyújtást is a kezelés alatt, vagy a végén. A kezelés alatt a Reiki hatására a kellemesen ellazulhatsz, melegséget, bizsergést érezhetsz a különböző területeken, az sem ritka, hogy valaki belealszik. A Reiki kezelés igény szerint a tapasztalatok, kérdések átbeszélésével záródik.
A reiki-közvetítőről. A természetes gyógyító energia erőteljes, koncentrált formában a reiki-közvetítő kezén áramlik át. A kezek testre illetve a test fölé helyezése a befogadó testébe irányítja az energiát. A reiki-közvetítő csatornaként használja önmagát, és hagyja, hogy az univerzális életenergia szabadon áramolhasson a befogadóhoz. Következésképpen a közvetítő személyes energiája nem fogyatkozik, ellenkezőleg, ő is feltöltődik és megerősödik. A reiki kezelés kulcsát az “energiabehangolás” – más néven “beavatás” – jelenti. Ez a behangolási folyamat különbözteti meg a reiki energiával való kezelést minden más gyógymódtól. Akit egyszer beavattak, az örök életére reikicsatorna marad még akkor is ha nem használja ezt ki. Természetesen sokkal jobban érti a mindent átfogó erőt az, aki nap mint nap gyakorolja a reikit. A reikibeavatás nem tesz okvetlenül nagy gyógyítóvá, sikeres üzletemberré vagy kiemelkedő személyiséggé. Egyszerűen csak napvilágra hozza azt, ami a legjobb bennünk. Megnöveli emberi képességeinket és az élet olyan aspektusait mutatja föl, amelyekkel addig nem voltunk tisztában. A behangolási folyamatnak az a lényege, hogy lehetővé teszi az intenzív energiaáramlást. Attól függően, hogy hányadik reiki-fokozatra képezik ki az embert, egy vagy több behangolást kap. A behangolás valójában energiaátvitel, amely megnyitja az ember belső gyógyító csatornáját, és több univerzális életenergia átáramlását teszi lehetővé. Minden behangolás alkalmával bizonyos tisztulási folyamat fizikai, érzelmi, tudati és spirituális szinten egyaránt végbemegy. A behangolás felszabadítja a szervezetben lévő akadályokat, a mérgek szabadon eltávozhatnak.
Egy Reiki kezelés után. A reiki általában segít mindenféle gyógyulásban, és nagyon gyorsan enyhíti a fájdalmat, valamint az egyéb heveny tüneteket. Segítséget nyújt a betegségben, gyengeségben, de nem helyettesíti a szakavatott orvosi ellátást. Jól kombinálható mind a hagyományos, mind az alternatív gyógymódokkal. Ezeknek természetesen ki kéne egészíteniük egymást, ellenségeskedés helyett. A spirituális fejlődésre ugyancsak pozitív hatást gyakorol. A kezelések után az ember úgy érezheti, jobban érti a világ dolgait, és fontos felismerésekhez juthat el élete aktuális nehézségeivel kapcsolatban. A reiki abban is segít, hogy életünkben végrehajtjuk a szükséges változtatásokat, meghozzuk a megfelelő döntéseket – ha épp ezt akarjuk elérni, vagy erre van szükségünk. A reiki minden egyes emberre másként hat, és hatását mindig ott fejti ki, ahol a befogadónak a leginkább szüksége van rá. Vannak azonban olyan közös hatások is, amelyeket mindenki megtapasztal. A reiki egyensúlyba hozza a test energiáit, és segít az ellazulásban, csökkentve ezáltal a stresszhatást. Egyúttal hozzájárul ahhoz is, hogy a stresszhelyzetekre megfelelő reakciókat tanúsítsunk. Más szóval nemcsak a tüneteket kezeli, hanem azok kiváltó okait is megszünteti.

Sárdi Attila

REIKI Usui Shiki Ryoho | Zenki | III/A
+36 70 602 9508
Akik szívesen támogatnák törekvéseinket és munkánkat

adományokat a 10403909-50526967-48841007 bankszámlaszámra fogadunk.