Road Runners

Road Runners

Miért fussak?


Sokan azért kezdenek el kocogni, hogy leadják a súlyfelesleget, de nem ez az egyetlen potenciális előnye a futásnak, hanem az, hogy nagymértékben hozzájárul az általános testi-lelki jólét fenntartásához. A futás az egész szervezetünkre pozitív hatást gyakorol, többek között átalakítja a test izomzatát, erősíti az immunrendszert, és emeli a HDL, azaz a “jó” koleszterin szintjét. Rendszeres futással megelőzhetők a daganatos, a szív- és érrendszeri betegségek, a mozgásszervi panaszok, a kóros ízületi elváltozások, valamint csökkenthető az asztma kialakulásának kockázata is. Ezeken felül segít egyensúlyba hozni az anyagcserét, támogatja az alvási és táplálkozási funkciókat, továbbá fokozza a növekedési hormon elválasztását, ami lassítja az öregedési folyamatokat.


EGYÉNI FELKÉSZÜLÉSI TERV | PÁLYA ÉS TEREP EDZÉSEK
HETI 1 TÉLI TORNATERMI FELKÉSZÜLÉS | HETI 3 EDZÉS


Aerob edzéseszközök:


Tartós futás: Hosszabb ideig tartó, egyenletes, vagy előre meghatározott módon váltogatott iramú futás, lehetőleg pályán kívül.

Könnyű hosszú futás: Kilométerben, vagy időben meghatározott tartós futás. A futás irama egyenletes.

Iramfutás: A kilométerszám mellett a futás irama is meghatározott. Hosszabb résztávok is szerepelhetnek benne, melyeket erősebb egyenletes tempóban kell futni.

Résztávos tartós futás: Azonos hosszúságú, hosszabb résztávok, azonos iramban futva. A pihenőidők gyaloglásból vagy lassú futásból állnak.

Intervall futás: Azonos, előre meghatározott iramú rövid résztávok, egyforma pihenőidővel. Az iram lendületes, nem erős, végig egyenletes.

Iramjáték: Időben meghatározott, de ténylegesen teljesített kilométerben is rögzített, terepen végzett, beleerősítésekkel fűszerezett edzés.

Anaerob edzéseszközök:


Kontroll futás: A versenytáv vagy ahhoz igazodó résztáv egyszeri lefutása, vagy két-háromszori ismétlése. A futás irama igen erős, versenyszerű.

Rövid szakaszos edzés: Rövidebb résztávokból álló ismételt futások variációja. Az iram lendületes, esetleg erős, de nem maximális. A pihenőidők előre meghatározottak.

Hosszú szakaszos edzés: Hosszabb résztáv egy vagy többszöri ismétlése a versenyiramnál alacsonyabb sebességgel.

Fartlek: Az iramjáték intenzív formája, azonos az aerob iramjáték szerkezetével, különbség a beleerősítések iramában és az ezt követő könnyű futás időtartamában van.

Emelkedőre futás: Egyenletesen emelkedő terepen rövid szakaszos jellegű edzés. A futás irama erős, nagy igénybevételt jelent.

Hajrákészség: Oxigénadóssággal, tűrőképességgel van kapcsolatban. Fáradt állapotban, erős edzés után közvetlenül alkalmazzuk. Résztávok futása teljes erővel egy vagy két alkalommal.

Erőfejlesztés:


Súlyzós erősítés: Kis súlyokkal történő gyakorlatok sok ismétléssel. Fekvenyomás, guggolás és törzsfordítások.

Has-, hátizom erősítés: Terhelés nélkül vagy kis súlyterheléssel végezhető gyakorlatok, nagy ismétlésszámmal.

Szökdelés: Váltott lábbal vagy egy lábon szökdelések.

Lépcsőzés: Lépcsőn felfelé különböző futó- és szökdelő gyakorlatok.

Nehéz terep: Erős emelkedőn vagy süppedős, mély talajon végzett futás.

Technikai képzés:


Futóiskola: Különböző futóiskolai gyakorlatok, fő szempont a technikailag helyes végrehajtás.

Gátiskola: Speciális gátfutó nyújtó és lazító gyakorlatok.

Kiegészítő sportmunka:


Regeneráló futás, gimnasztika, úszás, játék.

Várunk sok szeretettel KÖRÜNKBEN!

Információ: Sárdi Attila, +36 70 602 9508

Class Timetable

  Open Time Close Time Trainer
kedd 18:00 19:30 Sárdi Attila Tendzin
kedd
18:00 - 19:30 - with Sárdi Attila Tendzin - at

Class Information

 Number of Week100
 Open:2016-12-11
 Days
ked